Izvor: B92, 04.Jun.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOPRIVICA: SARADNJA NE MORA PODRAZUMEVATI IZRUCENJE

Clan Glavnog odbora Socijalisticke narodne partije Dragan Koprivica saopstio je u ponedeljak da SNP smatra da treba usvojiti Zakon o saradnji sa Haskim tribunalom, ali da saradnja sa Tribunalom ne mora podrazumevati i izrucenje.

"SNP smatra da na saveznom nivou treba usvojiti Zakon o saradnji sa Haskim tribunalom, ali da saradnja sa Tribunalom ne mora obavezno podrazumevati i izrucenje i da se u odgovarajucoj proceduri sa Haskim tribunalom mogu iznaci odgovarajuci modaliteti u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vezi sa sudjenjem u SR Jugoslaviji", stoji u izjavi za javnost ove stranke koju je prenio Koprivica.

On je rekao da je SNP u svom Predlogu zakona o saradnji sa Haskim tribunalom, predlozila je da se sva ona pitanja koj su u nadleznosti republickih organa resavaju po Ustavu republika clanica, jugoslovenskom Ustavu i na osnovu posebnog republickog zakona. "Ovakvim prijedlogom SNP je sa svoje strane ucinila znacajan iskorak prema postizanju kompromisa sa koalicionim partnerima. Nasim predlogom moguce je izbeci drzavnu krizu, na nivou SRJ", naglasio je Koprivica, prenosi SRNA.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.