Izvor: B92, 01.Jun.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOPRIVICA: OPSTINSKI ODBORI DAJU SAMO SUGESTIJE ZA GO

Povodom informacije da su cetiri opstinska odbora SNP odlucila da ne podrze Nacrt zakona o saradnji sa Haskim tribunalom, portparol te partije Dragan Koprivica rekao je za Radio B92 da se ne radi ni o kakvoj odluci, vec samo o sugestijama. 'Prema statutu SNP, odluke donosi samo Glavni odbor koji zaseda u nedelju pre podne, a ostaje da se vidi kakva ce tada biti odluka po pitanju zakona o saradnji sa Hagom, i da li ce je uopste biti', rekao je Koprivica. Prema njegovim recima, clanovi opstinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbora su 'iznosili svoje opsezne sugestije, koje ce biti prosledjene na sednicu Glavnog odbora, dakle, stavovi tih opstinskih odbora kao sugestije idu na ono partijsko telo koje ima pravo da donosi odluke'. 'Cinjenica da diskusija na GO donosi glavne rezultate. Cinjenica je i to da ce sednica u nedelju u Kolasinu sigurno biti maratonska, da ce biti veoma sadrzajna, da ce biti sagledavani svi argumenti za i protiv... Mislim da ne treba biti preterano nestrpljiv', dodao je on.

Upitan da li su tacne informacije da u vrhu SNP postoji neslaganje izmedju Predraga Bulatovica i Zorana Zizica kada je u pitanju prihvatanje nacrta zakona o saradnji sa Haskim sudom, Dragan Koprivica je ocenio da 'druge partije, koje zele da nanesu stetu ovoj partiji, kroz svoje novine projktuju sve sto predtsavlja klasicnu neistinu'. 'Vrh partije je potpuno jedinstven, sve je u redu i zaista se prave ozbiljni razgovori koji imaju svoju liniju i koji se sigurno ne mogu zavrsavati preko noci', zakljucio je Koprivica u izjavi Radiju B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.