KOPNENE OPERACIJE SE NASTAVLJAJU: IDF gađao više od 450 ciljeva u Pojasu Gaze

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2023, 13:02

KOPNENE OPERACIJE SE NASTAVLJAJU: IDF gađao više od 450 ciljeva u Pojasu Gaze

Oružani sukob ne jenjava.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su tokom proteklog dana izvršile udare na više od 450 ciljeva u Pojasu Gaze i da se kopnene operacije nastavljaju. Lokacije koje su bile na meti napada su vojne baze, osmatračnice i skladišta oružja, prenosi Tajms of Izrael.

Pripadnici 7. oklopne brigade usmerili su nekoliko dronova izraelskog vazduhoplovstva na operativce Hamasa u oblasti Kan Junis, navodi se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
U odvojenoj akciji, trojica Hamasovih operativaca bili su na meti izraelske bespilotne letelice. Dvojica su poginula, dok je treći otkrio skrovište iz kojeg su planirani raketni napadi na Izrael.

Izraelska mornarica je tokom proteklog dana izvela udare u Gazi, koristeći navođenu municiju i granate.

IDF navodi da je mornarica pogodila lokacije pomorskih snaga Hamasa, u centralnoj i južnoj Gazi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.