KOPALA SEBI GROB, DANIMA DRŽANA U GEPEKU Horor priča potresla javnost: Devojka preživela torturu nakon otmice (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2023, 23:17

"KOPALA SEBI GROB, DANIMA DRŽANA U GEPEKU" Horor priča potresla javnost: Devojka preživela torturu nakon otmice (FOTO)

Užas na Novom Zelandu.

Šokantni detalji slučaja sa Novog Zelanda otkriveni su nakon predaje lica koje se sumnjičilo za otmicu nesrećne devojke. 

Kajla Mari Pava (28) oteta je iz svoje kuće Birkenhedu, Novi Zeland, nakon čega je preživela tronedeljnu agoniju tokom koje je bila primorana čak i da kopa svoj grob. Uspela je da pobegne otmičaru, a sada su isplivale informacije o ovom jezivom slučaju.

Kako javlja "New Zealand Herald", ona je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << navodno bila više puta pretučena i veruje se da je danima bila vezana i zaključana u prtljažniku automobila, nakon što je 12. juna oteta iz svoje kuće u Birkenhedu.

Detalji slučaja otkriveni su nakon što se Karlos Haris, član bande "Nomadi", tokom prošle noći predao policiji u vezi s ovim slučajem.

Kako se navodi, Kajla je i pored silnog premlaćivanja koje je doživela uspela da 6. jula pobegne iz gepeka automobila koji je bio parkiran u Tikipungi, u Vangareju, te je odmah zatražila je pomoć od obližnje hitne pomoći.

Od tada je pod policijskom zaštitom.

Sinoć je njena porodica potvrdila da je Kajla, nakon prvobitnog šoka tokom kog nije bila u stanju da govori, policiji ispričala da ju je otmičar primorava da kopa sebi grob, te da se veruje da je to bila "taktika zastrašivanja" tokom otmice.

- Prošla je kroz traumatično iskustvo i želimo da budemo sigurni da ima svu potrebnu podršku. Mi smo ovde i postaraćemo se da bude bezbedna - rekli su iz njene porodice.

U ponedeljak, stariji narednik Nik Poland rekao je da je prijava za nestalu osobu prvi put podneta policiji 27. juna.

- Naša istraga je od tada utvrdila da je žrtvu odvela grupa prestupnika s adrese u Birkenhedu u sredu 12. juna", rekao je Poland.

- Verujemo da je zatim prevezena na adresu u Zapadnom Oklandu gde je bila podvrgnuta brojnim maltretiranjima, pre nego što je odvedena u Nortlend.

Policija širom okruga Vaitemata i Nortlend pokušavala je da je pronađe, a nekoliko objekata je pretraženo, dodao je on.

Nakon što je Kajla uspela da pobegne, ukazana joj je lekarska pomoć zbog zadobijenih povreda, rekao je on.

- Povrede nisu bile opasne po život, ali ona je bila podvrgnuta užasnom iskušenju - dodao je Poland, ne precizirajući u kakvom maltretiranju se radilo.

Kako "NZ Herald" navodi, Kajla je nekoliko dana držana u prtljažniku vozila i zadobila je rane na podlakticama i zglobovima za koje se pretpostavlja da su nastale od vezivanja.

U okviru istrage policija je izdala nalog za hapšenje Karlosa Harisa i za njim je raspisana poternica.

Haris (33), poznat i kao K-Los Duzit, i pridruženi je član bande "Nomadi". Nakon što se predao policiji očekuje se da se uskoro pojavi pred sudijom zbog optužbi za otmicu.

Članica Kajline porodice ranije je rekla da joj je policija rekla da je njihova rođaka "prilično pretučena".

- Prošla je kroz neka traumatična iskustva - rekla je ona.

- Znam da će se slomiti kada je vidim, ali mi smo porodica i tu smo za nju. Naša familija je prilično ljuta zbog onoga što se dogodilo - rekla je ona i dodala da je porodica odlučila da izađe u javnost samo da bi se zahvalila brojnim prijateljima koji su bili zabrinuti za Kajlin život.

- Ovo je za nas veliko olakšanje jer smo se plašili najgoreg i nismo želeli da Kajla postane još jedna statistika - rekla je ta predstavnica porodice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.