KONSTRUKTIVAN RAZGOVOR: Predsednik Vučić razgovarao sa Tajanijem, državnici se saglasili da je mir ključni prioritet

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023, 15:50

KONSTRUKTIVAN RAZGOVOR: Predsednik Vučić razgovarao sa Tajanijem, državnici se saglasili da je mir ključni prioritet

Konstruktivan razgovor.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa potpredsednikom Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova Republike Italije Antonijom Tajanijem.

 Konstruktivan razgovor sa šefom italijanske diplomatije Antoniom Tajanijem. Zatražio je da Srbija učini sve da bude održana stabilnost u regionu i naglasio da je Italija uvek spremna da da svoju podršku miru - piše na zvaničnom Instagram nalogu predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić ističe da je dogovoren novi telefonski razgovor za sledeću nedelju, a da mu je on zahvalio za prijateljstvo, kao i za interes i razumevanje koje Italija, premijerka Meloni i on lično imaju za stavove Srbije.

Podsećamo, predsednik Vučić je ranije danas razgovarao i sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, o situaciji na Kosovu i Metohiji i maltretiranju Srba od strane Kurtijevog režima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.