KONAČNO STIGLO LETO - POČELO JE JUTROS U 5 ČASOVA I 32 MINUTA! Danas je najduži dan u godini, evo i zašto

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2021, 07:40

KONAČNO STIGLO LETO - POČELO JE JUTROS U 5 ČASOVA I 32 MINUTA! Danas je najduži dan u godini, evo i zašto

U istom trenutku za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje zima

Leto na severnoj Zemljinoj hemisferi zvanično je počelo jutros u 5 časova i 32 minuta, dok je na južnoj hemisferi u isto vreme počela zima.

Za stanovnike severne polulopte leto počinje u onom trenutku kada je pravac severnog dela Zemljine ose najbliži Suncu. Toga dana visina Sunca u podne je najveća tokom godine.

.

Na dan početka leta, noć je najkraća, a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obdanica najduža - danas će trajati 16 sati i 28 minuta.

Leto će trajati do 22. septembra u 16.21 sati, kada počinje jesen. Tog dana je takozvana ravnodnevica, kada i dan i noć traju približno po 12 sati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.