Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Mar.2020, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KONAČNO SAZNAJEMO: Ruski lekar otkrio zbog čega je korona posebno opasna

Lekar Zahar Lejkin izjavio je da virus korona poseduje jedinstveno svojstvo - naime, RNK virusi, u koje spada i Kovid-19, veoma brzo mutiraju.

- Ne postoji nijedan ciklus replikacije virusa, koji reprodukuje isti virus. Svaki ciklus je nova mutacija - izjavio je Lejkin.

Prema njegovim rečima, virusne čestice se ne ponavljaju prilikom generacije u ćeliji. Kada su kineski lekari predali nekoliko desetina sojeva virusa, koje su izdvojili tokom epidemije u zemlji, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u njima je već bilo 149 mutacija.

- Kada je reč o sezonskim zarazama, 15 odsto uzročnika čine virusi korona - ističe lekar i dodaje da grupa virusa prouzrokuje tešku upalu pluća.

- Virus korona ima sposobnost da razmenjuje svoj genetski materijal između čestica. To je takozvana rekombinacija. Ne samo da razmenjuje sojeve kod ljudi, nego i kod divljih životinja, što se i desilo u Kini - pojasnio je Lejkin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Virusi u koje spada Kovid-19 veoma brzo mutiraju"

Izvor: B92, 30.Mar.2020

Drektor farmaceutske kompanije „NovaMedika" dr Zahar Lejkin izjavio je da koronavirus poseduje jedinstveno svojstvo...Naime, RNK virusi, u koje spada i Kovid-19, veoma brzo mutiraju..."Ne postoji nijedan ciklus replikacije virusa, koji reprodukuje isti virus. Svaki ciklus je nova mutacija", izjavio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.