KONAČNO DOBRE VESTI: U ovom srpskom gradu je ukinuta vanredna situacija

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2021, 19:09

KONAČNO DOBRE VESTI: U ovom srpskom gradu je ukinuta vanredna situacija

Odluka o prestanku vanredne situacije stupa na snagu danom donošenja.

Na osnovu zaključka opštinskog Štaba za vanredne situacije opštine Ljubovija, predsednik opštine doneo je odluku o prestanku vanredne siutacije koja je proglašena 10. novembra 2020. zbor širenja kovida-19.

U toku sednice konstatovano je da je na području opštine Ljubovija došlo do poboljšanja epidemiološke situacije jer se, prema podacima Doma zdravlja Ljubovija, broj zaraženih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << građana i onih koji su pregledani u kovid ambulanti Doma zdravlja Ljubovija u kontinuitetu bitno smanjio. Odluka o prestanku vanredne situacije stupa na snagu danom donošenja.

Ukidanje vanredne situacije na području opštine Ljubovija ne znači da je prestala mogućnost zaražavanja građana virusom zarazne bolesti kovida-19, već je i dalje potrebna primena protivepidemijskih mera propisanih Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kao i Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovida-19.

Takođe, ukidanjem vanredne situacije na području opštine Ljubovija nisu prestale da važe mere Vlade Republike Srbije definisane u Uredbi o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovida-19.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.