KONAČNA ODLUKA! Ako ne poštujete OVA pravila u tržnim centrima - bićete IZBAČENI

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2021, 18:16

KONAČNA ODLUKA! Ako ne poštujete OVA pravila u tržnim centrima - bićete IZBAČENI

Tržni centri u Srbiji se otvaraju od ponedeljka

Ministarstvo zdravlja donelo je odluku po kojoj će tržni centri u Srbiji od sutra moći da rade od 6 do 22 časova, sa izetkom ugostiteljskih objekata u njima, i propisalo precizne epidemiloške mere kojih će zaposleni i kupci njima morati da se pridržavaju, dok je jedna od najbitnijih da se nikako ne ulazi u tržni centar bez zaštitne maske.

- Počev od 12. aprila u radnom vremenu svakog dana od 06.00 do 22.00 časa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogu raditi zatvoreni ili otvoreni trgovinski centri i slični objekti u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo, osim ugostiteljskih objekata u zatvorenom prostoru, a koji se nalaze u sklopu tog objekta i u kojima se vrši usluživanje hrane i pića sedećih gostiju (dozvoljena je šalterska prodaja) - navedeno je u odluci ministarstva.

Onaj ko upravlja objektom dužan je da obezbedi da se ispred šaltera za prodaju hrane i pića ne okuplja veći broj osoba, da između onih koji čekaju postoji razmak od najmanje dva metra u svim pravcima, kao i da su vidno obeležene linije kretanja do i od šaltera.

Tržni centri su u obavezi da obezbede i sledeće uslove:

Preduzetnici su u obavezi da u okviru prostora u kom prodaju robu obezbede identične uslove.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

U Sarajevu otvorene bašte kafića, zatraženo pomjeranje zabrane kretanja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Apr.2021, 10:30

Bašte i terase kafića i restorana u Sarajevu od ponedjeljka ujutro, 12. aprila, otvorene su za goste nakon što je Vlada Kantona Sarajevo u petak donijela odluku o ublažavanju restriktivnih mjera. Ugostitelji će se morati pridržavati ranije propisanih mjera koje se odnose na razmak stolova, ograničen...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.