Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2023, 18:25

KONAČAN OBRAČUN TEK SLEDI! Netanijahu zagrmeo: Razmontiraćemo krvožedne monstrume!

Izraelske odbrambene snage potvrdile su da se najmanje 126 ljudi oteto i da ih Hamas drži kao taoce u Gazi.

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu obećao je danas da će "razmontirati" Hamas, koje je opisao kao "krvožedne monstrume", na prvoj sednici proširene vanredne izraelske vlade u Tel Avivu.

Sednica je počela minutom ćutanja u znak sećanja na žrtve Hamasa.

- Ovo je prvi sastanak proširene vlade, kojoj su se predružili Beni Ganc, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Gadi Ajzenkot, Čili troper, Gideon Sar i Jifat Šaša-Biton. Radimo prekovremeno, kao tim i ujedinjeni front. Jedinstvo među nama šalje jasnu poruku naciji, neprijatelju i svetu - rekao je Netanijahu, preneo je "Gardijan".

On je dodao da je video "fantastične izraelske vojnike koji su na prvoj liniji fronta" i da je cela nacija iza njih.

- Oni razumeju težinu, obim ove misije. Spremni su da preduzmu akcije u svakom trenutku, sa ciljem da poraze krvožedne monstrume koji su ustali protiv nas sa željom da nas unište. Hamas je mislio da ćemo se raspasti, ali ćemo mi rastaviti Hamas - poručio je Netanijahu, Više od 1.400 Izraelaca ubijeno je nakon što je Hamas pokrenuo napad na južni Izrael 7. oktobra, u kojem je ubijen veliki broj civila.

U odmazdi Izraela na Pojas Gaze dosad je ubijeno više od 2.300 Palestinaca, dok je izraelska vojska naredila ljudima da se evakuišu sa severa Gaze i odu na jug, uoči početka kopnene ofanzive na tu oblast.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.