KOMŠIJSKA DECA ISPRETURALA OLTAR PRAVOSLAVNE CRKVE KOD KNINA

Izvor: Kurir, 14.Maj.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOMŠIJSKA DECA ISPRETURALA OLTAR PRAVOSLAVNE CRKVE KOD KNINA

ŠIBENIK - Eparhija dalmatinska Srpske pravoslavne crkve saopštila je da su ponovo provaljena ulazna vrata i da je ispreturan kompletan oltar hrama Svetog Georgija u naselju Sinobadi u Kninu. U saopštenju Eparhije sa sedištem u Šibeniku je navedeno da se to desilo na dan Svetog Vasilija Ostroškog. Samo dva dana ranije oskrnavljena je ista crkva posle čega je policija izvršila uviđaj.

Policija je u međuvremenu saopštila da su otkrili da su dve poslednje provale izvršili maloletnici. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Kninska policija otkrila je da su provalnici u crkvu u naselju Sinobadi dvoje dece iz susedstva koja su u dva navrata u maju provalila vrata crkve, preturala ormar i uzela novac sa ikona. U prvom navratu ukrali su 800 kuna, a drugi put ništa, saopštila je policija. Zbog teške krađe policija je podnela poseban izveštaj Opštinskom državnom tužilaštvu za mlade u Šibeniku, navedeno je u saopštenju.

"Provalnici su svojom smelošću pokazali da im ništa nije sveto i da nemaju ni straha Božjeg, kojeg bi trebalo da imaju kad se već ne plaše policije. Kninski Srbi su uplašeni za svoju sigurnost i ogorčeni što se sve ovo dešava upravo u vreme kada molitveno proslavljaju nekoliko velikih praznika", navedeno je u saopštenju.

Na području Gornjokarlovačke eparhije SPC, čije je sedište u Karlovcu, ove sedmice su ukradeni zvono i dva kandila sa Časnog prstola u hramu Svete Petke u Gornjoj Čemernici u opštini Gvozd (ranije Vrginmost). Sa hrama Preobraženja Gospodnjeg u Komogovini, u opštini Donji Kukuruzari, takođe je ukradeno zvono.

Crkva svetog Georgija u kninskom naselju Sinobadi je osvećena 1468. godine.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.