KOMŠIJE U PROBLEMU! U delovima Severne Makedonije VANREDNO STANJE zbog MIGRANATA

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2020, 22:34

KOMŠIJE U PROBLEMU! U delovima Severne Makedonije VANREDNO STANJE zbog MIGRANATA

Odluka potvrđuje postojanje vanrednog stanja u delovima Severne Makedonije, posebno u regionima u blizini južne i severne granice, navedeno je u saopštenju.

Vlada Severne Makedonije usvojila je na današnjoj sednici odluku o uvođenju vanrednog stanja u delovima Severne Makedonije zbog velikog broja migranata koji ulaze i obavljaju tranzit kroz zemlju, a zbog pandemije Kovid-19 i rizika od širenja virusa.

Vanredno stanje važiće 30 dana nakon stupanja na snagu, saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je vlada, dodajući da je odluka doneta u skladu sa zaključkom sedme sednice odbora za koordinaciju i upravljanje sistemom za upravljanje krizama, prenela je MIA.

Aktiviran je glavni štab Centra za upravljanje krizama, koji je zadužen za pripremu akcionog plana za sprečavanje i rešavanje ulaska i tranzita migranata širom Severne Makedonije i pregled svih ljudskih i tehničkih resursa koji su na raspolaganju za koordinisane akcije, saopštila je vlada Severne Makedonije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.