KOMŠIJE MU KUĆU OPASALE ZIDOVIMA

Izvor: Kurir, 19.Avg.2010, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOMŠIJE MU KUĆU OPASALE ZIDOVIMA

Hitna pomoć do nepokretnog i bolesnog Tomislava Cvetkovića teško može da dođe jer su komšije izgradile kuće tik uz njegovu

LESKOVAC - Sa sve četiri strane komšije su izgradile kuće, ali na samo metar od njegove!

Kada je pre trideset godina Tomislav Cvetković, tada zaposlen u zagrebačkom „Vijaduktu", odvajao od usta da bi platio sve potrebne papire za izgradnju kuće u rodnom kraju, nije ni slutio da u starosti neće moći iz nje da izađe jer će ga >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << komšije, koje su okolne kuće pravile bez dozvola, potpuno zazidati!

Teško oboleo, ležeći nepokretan u postelji, nad kojom neprestano bde supruga Živana i ćerka Mirjana, Tomislav kaže da je „u ono vreme" ispoštovao sve zakone i propise, pa čak i to da kuća obavezno bude dvospratna.

- Nije mi takva kuća trebala, ali smatrao sam da moram zakon da poštujem. Sve je bilo u redu do pre nekoliko godina, kada su, kako se menjala lokalna vlast, tako pljuštale i dozvole za gradnju novim vlasnicima, mojim komšijama, koji su me zazidali sa svih strana, bukvalno bez prolaza - priča Tomislav i dodaje:

- Da bismo obezbedili prolaz do ulice, morali smo da srušimo zid i zahvaljujući razumevanju komšija, sada možemo da izađemo iz kuće.

Najveći problem je kada lekari hitne službe treba da ukažu pomoć Tomislavu, koji boluje od Parkinsonove bolesti i već nekoliko meseci ne može na noge.

- Često kola Hitne pomoći ne mogu da nas nađu, jer kao da ne postojimo. Naime, struju i druge dažbine plaćamo na Vardarsku ulicu, koja nakon urbanističkog haosa više ne postoji - kaže ćerka Mirjana Mladenović.

Komšije u leskovačkom naselju Rade Žunić, u kojem Tomislav živi, ne žele da komentarišu ovaj slučaj. Mnogi od njih gradili su svoje domove bez dozvola, a Tomislav je svoju kuću sagradio uz sve potrebne papire, a neki ni do danas nisu pribavili sve potrebne papire za svoje građevine.

Ćerka Mirjana i zet Zoran Mladenović najavljuju tužbu i žalbu nadležnim institucijama u Srbiji, pa i Strazburu. Smatraju da su njihovi roditelji oštećeni i da im je uskraćeno pravo na normalan život jer, da nije dobre volje pojedinih komšija, oni bi do svoje kuće mogli samo padobranom.

Aleksandar Davinić

Gradska uprava: Legalizacija će uvesti red

U gradskoj upravi Leskovca kažu da znaju za „urbanistički haos" u naselju Rade Žunić i ističu da je to sve „delo" političke pogodbe.

- Svaka nova lokalna vlast u Leskovcu je svojim pristalicama činila ustupke. Tako smo došli da urbanističkih rešenja za Riplija - kažu u gradskoj upravi Leskovca i napominju da će kakav-takav red da se uvede legalizacijom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.