KOMOTNO MOGLI DA IH POŠALJU NA DNO: Iranski helikopter nadletao nevidljivu podmornicu SAD (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2021, 19:36

KOMOTNO MOGLI DA IH POŠALJU NA DNO: Iranski helikopter nadletao "nevidljivu" podmornicu SAD (VIDEO)

Iran je otkrio detalje zbog čega je njegov helikopter nadletao američku podmornicu u Persijskom zalivu

U subotu je iranska mornarica otkrila detalje pokušaja približavanja američkoj podmornici tokom manevra u Persijskom zalivu ove nedelje.

Pomoćnik komandanta Mornaričkih snaga za koordinaciju iranskih oružanih snaga, admiral Hamza Ali Kavijani, rekao je u izjavi putem iranskog "Prvog kanala" da je "strana podmornica bila američka", ukazujući da su "iranske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podmornice i brodovi opkolili tu američku podmornicu i upozorili je više puta".

- Strana podmornica se približavala manevarskom području iranske mornarice u severnom regionu Indijskog okeana, a nadgledali su je protivpodmornički helikopteri iranske mornarice - rekao je Ali Kavijani.

🎥 رصد زیردریایی بیگانه در #رزمایش_ارتش

روابط عمومی نیروی دریایی ارتش:

این زیر دریایی پس از آگاهی از شناسایی خود، منطقه رزمایش را ترک کردhttps://t.co/nSQHkeG6r4 pic.twitter.com/QGQOYDa3fz

— خبرگزاری تسنیم 🇮🇷 (@Tasnimnews_Fa) January 14, 2021

Iranske snage su prošlog četvrtka objavile da su primetile stranu podmornicu koja se približila manevarskom području njihovih pomorskih vežbi, ukazujući na to da se strana podmornica približila manevarskom području u završnoj fazi na severu Indijskog okeana.

Video snimak iranski mediji su objavili ove nedelje, prikazujući trenutak kada se protivpodmornički helikopter približava američkoj podmornici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.