KOMATINE KULE

Izvor: Kurir, 29.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOMATINE KULE

Gradski sekretar za urbanizam Beograda tvrdi da ne postoji odobrenje za gradnju zgrade od sedam spratova kod Hrama svetog Save

BEOGRAD - Sekretar za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda Nenad Komatina dozvolio je kompaniji “Sigrad inženjering”da preko puta Hrama svetog Save, u Skerlićevoj ulici, izgradi poslovni objekat od sedam spratova, iako to nije u skladu sa odlukama Planske komisije grada Beograda.

U prethodnom tekstu koji je Kurir objavio pod >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << naslovom “Kula Komatina” gradski sekretar je na pitanje da li je on kompaniji “Alumaks” izdao dozvolu za gradnju trgovinskog centra od jedanaest spratova u blizini Hrama svetog Save rekao da to nije plac pored crkve svetog Save, već da se nalazi “dole u rupi kod Franša”. Komatina je tada rekao i da prvi put čuje da neko planira da u blizini Hrama podigne zgradu sa više od tri sprata.

Verovali ili ne, gradski sekretar je i ovog puta pokušao da negira činjenice i na pitanje našeg novinara zašto se u Skerlićevoj, pedesetak metara od Hrama, gradi poslovni centar od sedam spratova, rekao da to nije tačno.

- Prošli put ste me takođe pitali za tržni centar kod Hrama svetog Save, a u stvari se radilo o objektu dole u rupi kod Franša - rekao je Komatina i naglasio da niko nije dobio odobrenje za gradnju u neposrednoj blizini Hrama.

Potom je naš novinar gradskom sekretaru objasnio da je bio na licu mesta i da je svojim očima video objekat od sedam spratova, koji zaista zaklanja pogled na Hram svetog Save iz pravca Autokomande, slično kako će to, prema idejnom rešenju, činiti i poslovni centar od jedanaest spratova koji tek treba da bude izgrađen (ako bude izgrađen), a o  kojem smo prošli put pisali.

Na pitanje zašto je izdao odobrenje za gradnju takvog objekta, Komatina je odgovorio da to nije tačno. Prema Komatininim rečima, novinar Kurira nije bio do kraja upućen u temu o kojoj se raspituje i naglasio je da objekat o kojem pišemo i lokacija na kojoj treba da se izgradi sigurno nema odobrenje za gradnju, koje je on potpisao.

Ipak, na tabli poslovnog centra koji je u izgradnji na manje od pedesetak metara od Hrama piše da investitor i izvođač radova firma “Sigrad inženjering” poseduje odobrenje za gradnju br. 351-422/05, dok se na slikama koje objavljujemo vidi da objekat već sada ima sedam spratova i da on definitivno zaklanja pogled u pravcu Hrama svetog Save iz Braničevske ulice.[ antrfile ]

DETE MI U ŠKOLI CRVENI  ZBOG “KURIRA”

Nakon objavljivanja teksta pod naslovom “Hram Komatina” gradski sekretar za urbanizam Nenad Komatina je u razgovoru sa našim novinarom izrazio nezadovoljstvo načinom na koji je tekst napisan.

Komatina je tom prilikom istakao da on očekuje da na naslovnoj strani Kurira objavimo da on nije izdao dozvolu za gradnju zgrade od jedanaest spratova kompaniji “Alumaks”. Kako sekretar tvrdi, on je samo izdao akt o urbanističkim uslovima za gradnju.

Podsećamo da je Momčilo Srećković iz Narodnog pokreta za borbu protiv korupcije u pomenutom tekstu Komatinu optužio da je protivzakonito izdao pomenuti akt, ali i da je Komatina kasnije omogućio “Alumaksu” da dobije i odobrenje za gradnju, što, prema Srećkovićevim rečima, ima težinu dozvole za gradnju.

-Ukoliko ne objavite moj demanti na naslovnoj strani, neću više davati izjave za Kurir - zapretio je Komatina i skrenuo nam pažnju da zbog naslova i sadržaja teksta koji smo objavili njegovo dete svakodnevno crveni u školi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.