Izvor: Blic, 22.Dec.2019, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOLIKO RASTE SRBIJA, A KOLIKO RAZVIJENE ZEMLJE Jugoslavija je rasla po dvocifrenim stopama, Rusija ispod jednog procenta, a stručnjaci objašnjavaju pravu istinu

Iako će Srbija 2019. godinu završiti sa rastom BDP koji će znatno nadmašiti i razvijene evropske i svetske ekonomije, to nije adekvatan pokazatelj snage naše privrede, ocenjuju ekonomski stručnjaci. Naime, oni ističu da nije moguće porediti ekonomije koje nisu na istom stepenu razvoja, iste privredne strukture, kao ni perspektive za naredni period, a naglašavaju i da se za validnu procenu ne mogu posmatrati samo kraći vremenski periodi, jer u njima može biti naglih skokova ili padova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.