KOLEGE I PRIJATELJI SE ZAUVEK OPROSTILI OD VELIKE UMETNICE: Otišla je naša Neda Arnenić, oličenje ljubavi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2020, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOLEGE I PRIJATELJI SE ZAUVEK OPROSTILI OD VELIKE UMETNICE: Otišla je naša Neda Arnenić, oličenje ljubavi!

Neda Arnenić preminula je u 67. godini života, a prijatelji i kolege su se oprostile od nje na komemoraciji u Jugoslovenskoj kinoteci.

Na komemorativnom skupu od 12 časova u Jugoslovenskoj kinoteci nakon govora poštovaoci Nedinog lika i dela mogli su da pogledaju film "Ukleti smo, Irina", koji je snimljen 1973. godine.

Skup je počeo minutom ćutanja, nakon čega su pročitani telegrami Mire Banjac, Gorana Pasjaljevića, Društva hrtvatskih filmskih reditelja, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i režisera Lordana Zafranovića.

- Nedavno su se ugasile tri velike filmske zvezde, napustila nas je draga Milena Dravić, Dusica Žegarac i oličenje života i ljubavi - naša Neda. Počela si rano, a profesionalni život nas je dva puta spojio, radili smo zajedno na dva filma i to je bilo dragoceno - napisao je u telegramu Zafranović.

Makedonski reditelj Kole Angelovski je glavne uloge poverio Nedi i Velimiru Bati Živojinoviću. Otac, sin i snaha žive u vodenici koja se nalazi u planini. Sin odlazi u vojsku, a u vodenici ostaju otac i snaha sami. Zajednički život oca i snahe u jednoj prostoriji, rađa zabranjenu ljubav i strast, kada se sin vrati, nastaje drama.

Urna sa posmrtnim ostacima glumice biće položena u Aleji zaslužnih građana u Beogradu, a ispraćaj za kremaciju je u subotu, 18. januara u 16:30 časova na Novom groblju.

Podsetimo, Nedu Arnerić je u stanu pronašao brat Predrag Arnerić koji je krenuo da je obiđe, ali su vrata bila zaključana, a nakon što su otvorena Predrag je svoju sestru zatekao preminulu na stolici za trpezarijskim stolom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.