KOJI CAR! Najluđi snimak sa ratišta ikada - RPG-om gađao Saudijce na svega par metara udaljenosti (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2020, 00:19

KOJI CAR! Najluđi snimak sa ratišta ikada - RPG-om gađao Saudijce na svega par metara udaljenosti (VIDEO)

Pogledajte šta se na kraju desilo

Video koji je podeljen na Tviteru prikazuje kako borac pokreta Ansaralah (snage Huta) gađa iz RPG-a na metu udaljenu svega nekoliko koraka od njega. Video započinje kada borac puca automatskom puškom na metu koju ne vidi iznad svoje glave u provinciji Taiz u zapadnom Jemenu.

Nakon pucnjave, borac Ansaralaha je zgrabio svoj RPG i podiže ga iznad glave kako bi pogodio obližnju metu. Snimak je napravljen pre 18 meseci, kada je pokret >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ansaralah bio u žestokim borbama sa provladinim snagama.

A very close RPG shot of a Houthi fighter during the clash in Taiz, 2019/6/6. pic.twitter.com/AsnQedK0TE

— Eastern Lion 东方军事爱好者 (@Sunkway_China) December 1, 2020

Međutim, sukobi u Jemenu uglavnom su zamrli 2020. godine, a većina borbi preusmerena je na severnu provinciju Marib. Pokret Ansaralah sada se priprema za juriš na administrativni glavni grad Marib, koji je dugo bio ekonomska prestonica jemenske vlade.

Ako vladine snage izgube administrativni grad i čitavu provinciju, to bi pokretu Ansaralah omogućilo pristup ka nekoliko važnih naftnih bušotina u Maribu.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.