KOBNA GREŠKA ZBOG VELIKE LJUBAVI! Deda žrtvovao život zbog unuka - NIJE ZNAO DA JE NA SIGURNOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2023, 22:45

KOBNA GREŠKA ZBOG VELIKE LJUBAVI! Deda žrtvovao život zbog unuka - NIJE ZNAO DA JE NA SIGURNOM

U požaru nastradao i pas, koji je potrčao za svojim voljenim vlasnikom

Tragična greška koštala je života Lotara B. (62), koji je žrtvovao svoj život da bi spasao unuka. Deda, naime, nije znao da je dečak na sigurnom.

Deda je proveo noć sa svojim unukom (13) na Uskršnju nedelju u luci u Gloveu. Rano ujutru iznenada je izbio požar. Dečak je uspeo da se spase, ali su njegov deda i pas stradali u plamenu. Dorin T., dečakova majka i ćerka pokojnog, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ispričala je za "Bild" kako je došlo do tragedije.

- Moj otac je ustao veoma rano na Uskrs i otišao u luku da pripremi svoj čamac za polazak. Hteo je da ide na pecanje s unukom. Moj sin je još spavao, ali ga je iznenada probudio dim. Kuhinja je bila u plamenu, pa je praktično bio zaključan u spavaćoj sobi. Video je da njegov deda više nije u krevetu, pa je imao dovoljno razuma da uzme psa Bena na rame i protrči s njim kroz vatru napolje - započela je ona priču.

Kako se ispostavilo, razlog za dedinu fatalnu grešku bilo je to što kuća ima dva ulaza koja se ne mogu videti u isto vreme.

- Dok je moj sin išao gornjom stazom da zaustavi automobile i dobije pomoć, moj otac se skoro u isto vreme vratio iz luke i protrčao kroz donji ulaz, gde je plamtela baštenska kućica. Misleći da je dečak još u zapaljenoj kući, bez razmišljanja je pojurio da ga izvuče - dodaje Dorin. Kako je rekla, pas Beno je verno potrčao za svojim gospodarom... Dedi i psu nije bilo spasa. Poginuli su u kući koja je izgorela.

- Moj otac i moj sin – samo su protrčali jedan pored drugog. Očigledno su se promašili za samo nekoliko sekundi - rekla je ona.

- Ipak, želela bih da se zahvalim dobrovoljnim vatrogasnim društvima Glove i Sagard, koja su tako nesebično pokušala da spasu mog oca - rekla je Dorin.

Trinaestogodišnjak, koji je zadobio opekotine i u šoku je, otpušten je u ponedeljak iz bolnice Sana u Bergenu.

- Izgleda veoma snažan -kaže njegova majka. "Ali, naravno, niko ne zna šta se sada dešava u njemu. Mnogo je voleo svog dedu. Zajedno su uradili mnogo", rekla je ona.

Tačan uzrok požara još nije poznat. Portparolka policije Dženifer Fišer rekla je da je vatra uzbila u kuhinji.

- Šta je tačno izazvalo požar, tek treba da se utvrdi. Međutim, spoljni uticaj je malo verovatan - rekla je portparolka policije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.