KO JE UGROZIO VUČIĆEVU BEZBEDNOST? Isplivala lista imena saslušanih zbog prisluškivanja predsednika i njegove porodice

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2021, 23:37

KO JE UGROZIO VUČIĆEVU BEZBEDNOST? Isplivala lista imena saslušanih zbog prisluškivanja predsednika i njegove porodice

Ministar Vulin je o dosadašnjim rezultatima predistražnog postupka detaljno upoznao predsednika Vučića

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode (SSIM) Uprave kriminalističke policije (UKP) Dejan Milenković, poznatiji kao Bagzi, Srećko Lazić, nekadašnji zamenik načelnika UKP.

Ovo je samo deo od skoro 50 ljudi koji su, kako se saznaje, saslušani u predistrazi nelegalnog prisluškivanja predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije Aleksandra Vučića i članova njegove porodice!

Prema dostupnim informacijama, opsežna i detaljna istraga o tome ko je, po čijem nalogu i sa kojim ciljem špijunirao šefa države privodi se kraju, a već su prikupljeni brojni dokazi da su šef države i članovi njegove porodice bili pod nezakonitim "merama".

Kako se navodi u saopštenju MUP, obaveštenja primljena od lica za koje se osnovano sumnja da su povezani sa slučajem prisluškivanja predsednika Vučića i članova njegove porodice dostavljena su na dalju nadležnost Tužilaštvu za organizovani kriminal, a u skladu sa Zakonom o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije.

Ministar Aleksandar Vulin je izjavio da je o dosadašnjim rezultatima predistražnog postupka detaljno upoznao predsednika.

Prema saznanjima u ovu predistragu bila je uključena i Bezbednosno-informativna agencija (BIA). Sredinom prošle nedelje, istog dana, ispitivani su Dijana Hrkalović, koja je iz MUP Srbije otišla juna 2019.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.