KO JE PUCAO NA BORIVOJA SIMOVIĆA? Trojica navijača se predala, a jedan odavno poznat srpskoj policiji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2020, 11:09

KO JE PUCAO NA BORIVOJA SIMOVIĆA? Trojica navijača se predala, a jedan odavno poznat srpskoj policiji!

U toku je veštačenje tragova, kako bi se utvrdilo kome to oružje pripada

Trojica osumnjičenih za učestvovanje u tuči u kojoj je ubijen Borivoje Simović (30), 25. juna ove godine oko 23 sata u beogradskom naselju Senjak, predala su se u ponedeljak policiji u pratnji advokata.

Reč je o navijačima crveno-belih Milošu M. (36), Aleksandru N. (31) i Igoru V. (31). Istraga će utvrditi da li je jedan od njih ispalio smrtonosni hitac Simoviću u leđa, prilikom čega >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je metak prošao kroz srce i usmrtio ga.

Simović je nastradao posle kraćeg sukoba sa grupom mladića, a kako se pretpostavlja, on je kobne noći pokušao da izmiri dve zavađene ekipe navijača crveno-belih. Istraga tek treba da utvrdi oko čega su se oni tačno sukobili i da li je reč o prevlasti na tribinama ili nekim drugim, neraščišćenim poslovima.

- Borivoje se pojavio sa nekolicinom prijatelja, u šumi, na uglu ulica Vase Pelagića i Vladimira Vučkovića. U početku nije bilo povišenih tonova ni razmirica. Ipak, kako je razgovor odmicao, sve više su pojedinci "padali u vatru". Tada je došlo do koškanja između Borivoja i jednog mladića iz suprotnog "tabora". Pale su teške reči, a zatim i razmena udaraca pesnicama. Onda se i zapucalo - ispričao je sagovornik  šta je prethodilo zločinu.

Prema prvim, nezvaničnim informacijama, pojedinci iz obe ekipe su bili naoružani, a kad je zapucalo, neki su se dali u beg, jer je praštalo na sve strane.

- Borivoje je potrčao, i on najverovatnije nije bio naoružan. Ipak, jedan od mladića je potrčao za njim i pucao. Samo jedan metak ga je pogodio u leđa, ali je bio koban, jer mu je prošao kroz srce. Pao je, a ostali su panično krenuli da se razdvajaju, svako na svoju stranu. Pored teško ranjenog Borivoja ostao je Damir V., koji ga je ubacio u svoj BMV i odvezao do bolnice. Nažalost, nije mu bilo pomoći. - navodi sagovornik.

Na mesto pucnjave ubrzo je došao veliki broj policijskih patrola, a uviđajna ekipa i sutradan je nastavila da prikuplja dokaze. Pronađeni su više od 10 čaura metaka različitog kalibra i jedan pištolj. , kao i da li je i ranije pucano iz njega.

Na okolnim zgradama i objektima postoje sigurnosne kamere, i policija je, u potrazi za napadačima, uzela snimke, kako bi se identifikovali svi akteri sukoba i pucnjave. To je, prema nezvaničnim saznanjima, i suzilo krug osumnjičenih na tri imena. Navodno, za njima je ubrzo bila raspisana i potraga.

Od trojice mladića koji su se prijavili policiji, javnosti je najpoznatiji Igor V. Na njega je pre 10 godina pucao Rade D., zbog, kako je tada navedeno, prevlasti na tribinama crveno-belih. Rade D. je predvodio grupu "Hijene" sa Novog Beograda, a Igor V. je, navodno, bio član "Ajron bojsa" sa Senjaka.

Njemu se na teret stavljalo krivično delo ubistvo u pokušaju, jer je tokom utakmice Crvene zvezde i OFK Beograda na "Marakani" aprila 2010. tokom drugog poluvremena pucao i ranio Igora V.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.