KO JE IGOR MILENKOVIĆ MAČAK, ŠEF JEREMIĆEVOG IZBORNOG ŠTABA U SMEDEREVSKOJ PALANCI: Ugašenom“ seoskom klubu 110.000 evra!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2018, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KO JE IGOR MILENKOVIĆ MAČAK, ŠEF JEREMIĆEVOG IZBORNOG ŠTABA U SMEDEREVSKOJ PALANCI: "Ugašenom“ seoskom klubu 110.000 evra!

Nadležni državni organi imaće mnogo posla oko toga da utvrde kako je trošen novac iz budžeta

Igor Milenković Mačak šef izbornog štaba Narodne stranke Vuka Jeremića u Smederevskoj Palanci, koji je izjavio da su ga juče napali aktivisti SNS, poznat je kao blizak saradnik i čovek od najvećeg poverenja doskorašnjeg predsednika opštine i lidera DS u tom gradu Radoslava Milojičića Kene, u čije vreme su opština, javna preduzeća i ustanove zadužene za milione evra. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Pročitajte i:

Pojedini lokalni elektronski portali su objavili da se Milenković nalazi na spisku nekadašnjih funkcionera iz Smederevske Palanke protiv kojih je podneta krivična prijava tužilaštvu, a Nikola Vučen, predsednik Privremenog organa, u izjavi za SrbijuDanas precizira da je prijavu podnelo opštinsko javno pravobranilaštvo.

Portal „EPodunavlje“ je objavio, a Vučen potvrđuje, da je seoski fudbalski klub u Vodicama, u vreme kada je predsednik kluba bio Igor Milenković, preko Centra za razvoj sporta, iz budžeta opštine Palanka, čiji je predsednik bio Radoslav Milojičić, za samo godinu dana dobio neverovatnih 13.500.000 dinara. Neverovatnih zato što se klub takmičio u opštinskoj ligi, dakle u najnižem rangu takmičenja.

Pomenuti portal tvrdi da je sve urađeno „bez ikakvog dokumenta koji bi dokazao svrhu uplate ili gde je novac potrošen“. Isti izvori tvrde da su Centar za razvoj sporta i FK „Vodice“ bili jedan od kanala kroz koje je opštinska vlast, koju su predvodili DS i SPS, godinama prala novac i izigravala zakon.

Da će nadležni državni organi imati mnogo posla oko toga da utvrde kako je trošen novac iz budžeta prvi čovek palanačke opštine potkrepljuje činjenicom da pomenuti seoski klub, uprkos dobijenih 110.000 evra, te godine nije završio takmičarsku sezonu!

- Kad opština koja je u blokadi i koja duguje tri milijarde dinara, odnosno tri hiljade miliona dinara ili 24 miliona evra, jednom običnom seoskom klubu uplati 110.000 evra za godinu dana, što je više nego što drugi seoski klubovi dobiju za 20 godina, a taj klub ne završi takmičenje, već pređe u stanje „tihovanja“, a teren mu prekrije korov, onda je jasno da su u pitanju nezakoniti poslovi i da te pare nisu završile u fudbalskom klubu, već je on samo iskorišćen za prebacivanje para nekom drugom – ističe Vučen.

Dok se u saopštenju Narodne stranke tvrdi da je Milenković juče bio žrtva „naprednjačkih batinaša“, naprednjaci uzvraćaju da Milenković ne govori istinu i traže da odgovori na dva pitanja. Da li je biračima, kao što je to objavljeno na pojedinim portalima, nudio novac da na lokalnim izborima glasaju za odborničku listu Narodne stranke, pokušavajući da na taj način umanji izborni poraz. I kako je uopšte moguće da lokalna vlast u jednoj siromašnoj opštini tu opštinu zaduži za 3.000 miliona dinara?

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.