KO JE HTEO DA GA UBIJE? Irački bezbednjak otkrio nove detalje o neuspelom atentatu na premijera Kazemija

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2021, 19:02

KO JE HTEO DA GA UBIJE? Irački bezbednjak otkrio nove detalje o neuspelom atentatu na premijera Kazemija

Bezbednjak potvrdio da je u napadu korišćen dron

Irački savetnik za nacionalnu bezbednost otkriva nove informacije o pokušaju atentata na Al-Kazemija. Irački savetnik za nacionalnu bezbednost Kasem al-Aradži potvrdio je da je dron korišćen u pokušaju atentata na premijera Mustafu al-Kazemija lokalno proizveden, ukazujući da istražni komitet do ovog trenutka nije tražio pomoć bilo koje strane.

Al-Aradži je rekao, u televizijskoj izjavi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da su "letelica i projektili lokalne proizvodnje".

- Komitet do sada nije tražio pomoć nijedne strane - rekao je Aradži.

Irački savetnik za nacionalnu bezbednost je naveo da je "direktor za kontrolu eksploziva prisustvovao i obavestio komisiju da je projektil detoniran i da otisci prstiju nisu uklonjeni. Stoga je komitet odlučio da ga uhapsi kao i jednog od direktora iz forenzike i prebaci ih u istragu zbog neispunjavanja dužnosti u istrazi".

Al-Aradži je takođe naveo da su "dva drona izvela napad na kuću premijera, a mi smo dobili koordinate njihovog mesta lansiranja". 

Bezbednosna medijska ćelija u Iraku objavila je ranije neuspeh u pokušaju atentata na premijera nakon što je bespilotna letelica napunjena eksplozivom gađala njegovu kuću u Zelenoj zoni, piše Sputnik Arabic.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.