KO JE BOG U MILOVOJ CRKVI Treća epizoda serijala Moć - lice i naličje o Đukanovićevoj vladavini (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2021, 22:10

"KO JE BOG U MILOVOJ CRKVI" Treća epizoda serijala "Moć - lice i naličje" o Đukanovićevoj vladavini (VIDEO)

Pogledajte treću epizodu serijala "Moć - lice i naličje"

U nastavku serijala Glasa javnosti "Moć - lice i naličje", u trećoj epizodi pod nazivom "Ko je bog u Milovoj crkvi", prikazuje se završnica dramatizacije svedočenja hrvatskog novinara Iva Pukanića italijanskom Tužilaštvu u Bariju, posle koga je, šest godina kasnije, ubijen, a ubijen je i vlasnik podogoričkih dnevnih novina Dan Duško Jovanović, koji je prvi u Crnoj Gori preneo tekstove o švercu duvana iz Pukanićevog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nedeljnika Nacional.

Vraćeno je deceniju i po u prošlost, da se prikažu neverovatno uzbudljivi trenutci kada je, paralelno sa međunarodnim rpitiskom istražnih organa da ga optuže, Đukanović sa svojim najbližim saradnicima od Crne Gore, anročito od njene obale, ubrzano gradio balkanski Monte Karlo. Dok su istražioci u Bariju tragali za dokumetnima i relevantnim svedocima koji bi mogli potvrditi njihove sumnje protiv Mila, Crnoj Gori, posle manekenke Klaudije Šifer, predstavila se i pop ikona Madona, stigli su i enormno bogati Rusi...

Izgledalo je da će se živeti, skoro pa savršeno, kao u Švajcarskoj. Izbori 2016. dobijeni su uz tvrdnju da su dvojica agenata ruske tajne policije, uz pomoć nekoliko državljana Srbije, uključujući nekadašnjeg komandanta srpske žandarmerije Bratisalva Dikića, na dan izbroa pokušali da izvrše državni udar i nasilno svrgnu Mila sa vlasti. Crna Gora postala je članica NATO saveza.

Na korak do konačnog distanciranja od srpstva u Crnoj Gori, ostalo je još samo da se u parlamentu izglasa zakon o slobodi veroispovesti, kojim sbi imovina SPC u Crnoj Gori postala državna. Potpuno neočekivani, višemesečni masovni protesti građana širom države sprečili su usvajanje ovog zakona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.