KO JE BOBAN ABDURAHMAN: Sve o Srbinu koji je povezan sa krvoprolićem u Berlinu (VIDEO/FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Dec.2016, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KO JE BOBAN ABDURAHMAN: Sve o Srbinu koji je povezan sa krvoprolićem u Berlinu (VIDEO/FOTO)

Bobanovo muslimansko ime je Abdurahman

Osumnjičeni za napad na Božićni vašar u Berlinu, Tunišanin Anis A, živeo je jedno vreme kod Nemca srpskog porekla Bobana S, koji je prošlog meseca uhapšen zbog vrbovanja za Islamsku državu.

Tunišaninan je navodno bio povezan s mrežom Islamske države u Nemačkoj koju je vodio salafistički propovednik Ahmad Abdulaziz Abdulah, alias Abu Vala, Iračanin kojeg su zvali propvednik bez lica, jer se u džamijama i na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Jutjubu pojavljivao uvek sakrivajući svoje lice.

Srbin Boban S. uhapšen je prošlog meseca upravo sa Abu Valaom i još četvoricom ekstremista, pod sumnjom da su vrbovali ljude za radikalni islam i da su podržavali Islamsku državu, te slali ljude u Irak i Siriju.

Službe i policija dugo su držale u fokusu Bobana S. (27) iz Dortmunda. Još su 10. avgusta pretražili stan tog čoveka za kojeg mediji navode da je “nemački Srbin”, koji ima pasoše obe zemlje. Ponegde piše da je “konvertit”, ali se ne navodi da li je rođen u Nemačkoj ili Srbiji. Dva tima policije konačno su ga uhapsila 8. novembra u sklopu velike akcije protiv glavnih pomagača Islamske države u Nemačkoj.

Prema pisanjima nemačkih medija, sastanci ove grupe nisu se dešavali u stanu Bobana S. već u stanu njehove saradnice Nadine H. Svakog četvrtka muškarci i žene dolazili su taj stan odeveni u tradicionalnu muslimansku nošnju. Prema rečima tužilaca, uloga Bobana S. je bila indoktrimacija, odnosno edukacija novoizabranih ekstremista kako da govore, koje termine da koriste, kako da misle i žive u skladu sa radikalnim islamskim normama.

Inače, muslimansko ime Bobana S. je bilo Abdurahman.

Podsetimo, nemačka policija došla je do novih informacija o ubici iz Berlina nakon detaljnog pretresa kamiona, otkriveni su “vrući tragovi” koji ukazuju na 24-godišnjeg mladića iz Tunisa.

Ispod sedišta kamiona pronađene su lične isprave, a dokumenta glase na državljanina Tunisa po imenu Anis A. (24), koji je rođen u gradu Tatavin, prenosi “Špigl”. Prema informacijama koje prenosi RBB, osumnjičeni je povređen, a u kamionu je pronađena njegova DNK.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.