KNJIGOM NAJAVIO SVOJU SMRT! Dragan (15) iza sebe nije ostavio samo oproštajno pismo (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2021, 23:33

KNJIGOM NAJAVIO SVOJU SMRT! Dragan (15) iza sebe nije ostavio samo oproštajno pismo (FOTO)

Potraga za Draganom Drljićem (15) iz Pančeva, koji je nestao u utorak oko 11 časova, okončana je u sredu po podne kada je njegovo telo izvučeno iz Tamiša ispod železničog mosta na keju.

Sve do tada, njegova majka Danijela i drugovi nadali su se da će se negde pojaviti živ, iako je pre nestanka nekima nagovestio šta će učiniti. Navodno je ostavio oproštajno pismo u kojem je rekao da traži najbezbolniji način da sebi oduzme život.

Policija je tragala za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Draganom i u noći između utorka i srede, ali ništa osim njegovog bicikla, koji je bio zaključan, nisu uspeli da pronađu. Njegova majka, koja je u sredu ceo dan provela na keju nadajući se čudu, ispričala je da je Dragan sa drugarima posle škole otišao da vozi bicikl. Brinuo ju je njegov nedavni raskid sa devojkom, sa kojom je bio samo mesec dana, ali mu je bilo teško zbog okončanja veze.

O tome je, navodno, razgovarao i sa jednom drugaricom na keju i tom prilikom joj rekao da "život nema smisla posle raskida".

Kako se saznaje, policija je pratila Draganove poslednje pozive, i zaključila da je dugo razgovarao sa jednom drugaricom, a poslednji put mobilni mu je lociran na keju. Inspektori su uzeli i knjigu, koju je on pisao, a po onome što je napisano u njoj pretpostavljalo se da je dečak verovatno izvršio samoubistvo.

- Ne želim da verujem u to da je moje dete spremno da se ubije - govorila je Danijela, dok su ronioci pretraživali korito reke.

Dok je nesrećna majka sedela pored Tamiša, Draganova razredna pružala joj je podršku.

- Dragan je izrazito pametno dete i delovao je zrelije od svojih vršnjaka - govorila je njegova razredna iz Mašinske škole, držeći Danijelu u zagrljaju. - Nisam bila u smeni dok je on bio na nastavi, ali nakratko sam ga videla i primetila sam da je bio zamišljen.

Danijela je, u nadi da će joj se sin vratiti, ostavila na keju i poruku:

- Bicikl je kod mene, ako dođeš idi do Joce ili me zovi. Šta god da je, mama te voli, pomoći ću ti. Molim te!

Tokom potrage za telom dečaka, majku su sklonili dalje od reke. Kada je telo izvučeno na obalu, majka je u suzama kroz krike dotrčala do svog deteta i zavapila:

- To je moje dete, pustite me da ga vidim - vrištala je nesrećana žena, a zatim je od šoka i tuge ostala bez svesti.

Pančevci, koji se se zatekli na keju, nemo su posmatrali tragediju, a mnogi su, iako ne poznaju ni Dragana ni Danijelu, počeli da plaču.

Drugarici poruka i pokloni

Dok je dečakova majka Danijela celog dana u suzama sedela na klupi i gledala u vodu, ispričala je novinarima da je Dragan poslednjih dana bio tužan jer je raskinuo ljubavnu vezu, a da je najboljoj drugarici ostavio oproštajno pismo i poklone.

- Najboljoj drugarici ostavio je ranac ispod njenog kreveta sa svojim omiljenim stripovima, sa figurom anđela koji sam ja dobila od svoje majke - ispričala je neutešna Danijela. - Ona mu je bila izuzetno važna i sa njom je vodio poslednji razgovor. Govorio joj je da se oseća loše.

Na telefonski broj 011/7777-000 mogu se javiti oni koji pomišljaju na samoubistvo ili njihova porodica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.