Izvor: B92, 14.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KNEZEVIC KANDIDAT NA PREDSEDNICKIM IZBORIMA U CRNOJ GORI?

Vasington -- Crnogorski biznismen Ratko Knezevic koji, kako kaze, sada radi kao savetnike jedne velike investicione banke, najavljuje mogucnost kandidature na predstojecim crnogorskim predsednickim izborima. Knezevic trenutno boravi u Vasingtonu, odakle ocekuje podrsku ukoliko se ukljuci u presednicku trku, javlja za B92 novinar "Glasa Amerike" Milan Pavlica.

Gostujuci u redakciji "Glasa Amerike", bivsi sef crnogorske misije u Vasingtonu, Ratko Knezevic je izjavio da je osnovao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NVO u Crnoj Gori, Udruzenje za demokratske promene, koja ce mu biti "dobar okvir da pocne s povratkom na javnu politicku scenu". "Bilo je dosta govora o tome da li cu se kandidovati za predsednika. Ja najozbiljnije razmisljam o tome.

Napravio sam tim, ali da li cu se konacno odluciti zavisi od toga da li ce zemlja ostati podeljena na 2 bloka", kaze Knezevic.

Govoreci o svojoj ulozi u takozvanoj duvanskoj aferi i pisanjima hrvatskog nedeljnika "Nacional", kao i da li je on glavni "Nacionalov"

izvor, Knezevic kaze: "Poznajem ljude u 'Nacionalu', znam Pukanica, znam dosta toga sto se desavalo u Crnoj Gori kada je duvanska afera u pitanju, ali zaista nisam poceo to. Medjutim, rezim Mila Djukanovica me je nekoliko puta prozivao i, sto bi kod nas rekli, 'cackali su mecku'.

Ne znam na koji je nacin 'Nacional' dolazio do informacija i na koji nacin italijanska drzava i njeno pravosudje dolaze do informacija. Ono sto ja znam, spreman sam uvek da kazem", kaze on.

Knezevic je istakao da je u Vasingtonu o situaciji u Crnoj Gori i na Balkanu razgovarao sa svojim "prijateljima u nevladinim organizacijama i Kongresu" i da, ukoliko se bude ukljucio u politicki proces u Crnoj Gori, ocekuje pomoc iz Vasingtona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.