KLUPKO SE ODVIJA: Penzionisani američki generali OPLELI po Bajdenu, otkrili GREŠKE do najsitnijeg detalja

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2024, 08:37

KLUPKO SE ODVIJA: Penzionisani američki generali OPLELI po Bajdenu, otkrili GREŠKE do najsitnijeg detalja

Prvi put su podelili svoj sud.
Dvojica visokih američkih generala koja su nadgledala evakuaciju vojske iz Avganistana u avgustu 2021. godine, kada su talibani preuzeli vlast u Kabulu, optužili su administraciju američkog predsednika Džozefa Bajdena za haotično povlačenje iz Avganistana, rekavši da evakuacija "nije adekvatno isplanirana i da nije urađena na vreme".
Haos je nastao kao rezultat propusta Stejt department da pozove na evakuaciju američkog osoblja sve dok nije bilo prekasno, izjavili su pred Odborom za spoljne poslove Predstavničkog doma bivši načelnik Združenog generalštaba vojske SAD, general Mark Mili i penzionisani general američke Centralne komande Frenk Mekenzi....

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.