KLJUČA KONGO! Žestoki OKRŠAJI na ulicama KINŠASE - Policija ispalila SUZAVAC na demonstrante!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2023, 18:07

KLJUČA KONGO! Žestoki OKRŠAJI na ulicama KINŠASE - Policija ispalila SUZAVAC na demonstrante!

Demonstrantima nije omogućen prilaz zgradi Vlade Demokratske Republike Kongo.

Policijske snage u Demokratskoj Republici Kongo sukobile su se danas na ulicama glavnog grada Kinšase sa učesnicima demonstracija protiv aktuelne vlade i ispalile suzavac.

Demonstranti su izašli na ulice zbog navodnih nepravilnosti u registraciji glasača, ali i zbog povećanja troškova života i konstantne nesigurnost na istoku zemlje gde naoružane frakcije i pobunjeničke grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izvode napade u kojima su poginule stotine, a raseljeno je više od milion ljudi, prenosi Rojters.

Snage bezbednosti privele su desetak demonstranata neposredno nakon početka demonstracija koje su organizovali lideri opozicije.

Protesnoj povorci nije dozvoljeno da dođe ovde jer ovo nije dozvoljena ruta - izjavio je policijski komandir Faustin Numbi.

Opšti izbori u DR Kongo trebalo bi da budu održani 20. decembra, a očekuje se da će se aktuelni predsednik Feliks Čisekedi kandidovati za drugi mandat.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.