KLINIČKA SLIKA SVE TEŽA! Oglasili se iz Opšte bolnice u Užicu - šta se dešava sa mališanima koji su hitno hospitalizovani?

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021, 17:52

KLINIČKA SLIKA SVE TEŽA! Oglasili se iz Opšte bolnice u Užicu - šta se dešava sa mališanima koji su hitno hospitalizovani?

Svih petoro mališana polaznici su privatnog vrtića.

Na dečije odeljenje Opšte bolnice u Užicu danas je primljeno petoro mališana predškolskog uzrasta, sa simptomima koji ukazuju na trovanje hranom ili virusnu infekciju.

Lekari ističu da je klinička slika kod sve dece teža, sa povišenom temperaturom, jako izraženom malaksalošću, dijarejom i povraćanjem.

- Kliničke slike su neobične i poprilično teške. Uzeti su uzorci za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << analaize, urađeni su PCR testovi, kako bismo došli do uzroka oboljevanja. Deca su pod stalnim lekarskim nadzorom - rekla je dr Dara Božović, načelnik Dečijeg odeljenja.

Od medicinara saznajemo da u proteklom periodu nije bilo oboljevanja kod dece sa sličnom kliničkom slikom, sve do proteklog vikenda kada ih se javilo - ukupno dvanaestoro.

Da li je reč o virusnoj infekciji ili trovanju hranom, pokazaće rezultati analiza koje su u toku.

- Prve simptome deca su osetila u petak popodne i u večernjim časovima - reči su roditelja dvoje obolelih mališana.

Kada je reč o korona virusu, on je u gradskoj predškolskoj ustanovi potvrđen kod osmoro dece od početka meseca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.