KLIMA UREĐAJI SU SPAS, ALI BAKTERIJE MOGU NAPRAVITI HAOS: Na ovaj način očistite sve i ne brinite, pritom neće vas koštati ništa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023, 20:34

KLIMA UREĐAJI SU SPAS, ALI BAKTERIJE MOGU NAPRAVITI HAOS: Na ovaj način očistite sve i ne brinite, pritom neće vas koštati ništa!

Teško je izdržati toplotu kod kuće, pa je ona jedini spas preko leta, a ono što mnogima predstavlja problem jeste kako se ona čisti.

Kako su vrućine već krenule ljudi uveliko pale svoje klime.

Vrlo je jednostavno i to možete sami da uradite, majstor vam neće biti potreban.

 Kada govorimo o održavanju, najviše mislimo na filtere koji se nalaze u samom uređaju i na kojima se kroz vreme nakupljaju prašina, prljavština, grinje, virusi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i brojne štetne bakterije.

Zato je neophodno održavati higijenu pomenutih filtera, za šta postoje i brojni servisi. Ipak, ne morate uvek da ih zovete, mada će oni sa sigurnošću sve uraditi dubinski i kako treba. Ukoliko filteri nisu previše prljavi, možete ih očistiti i sami, prenosi Krstarica.

Ako to niste radili do sada, filtere ćete prepoznati lako. Čim uklonite poklopac sa, podrazumeva se isključene, klime, on je tu, lako uočljiv i verovatno prljav. Potrebno je da ga izvučete. Prvo uklonite sve eventualne veće objekte koji su dospeli do filtera, a zatim ga operite. To možete da uradite samo vodom, ali ako dodate malo sredstva za dezinfekciju, bićete sigurni da su svi štetni mikrobi uništeni.

Nakon pranja ostavite filter da se osuši. Potrebno je da bude potpuno suv kako biste smeli da ga vratite u klimu, a pre vraćanja, naravno, obrišite i mrežicu.

To možete da uradite mešavinom vode i običnog deterdženta. Kada ste to uradili, vratite sve na svoje mesto. Preporučuje se da klimu čistite na svakih 6 meseci, a ako je koristite i za grejanje u toku zime, onda na 3 meseca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.