KLADIM SE U SVOJ ŽIVOT DA JE TAČNO Američki ambasador optužio afričku državu da TAJNO naoružava Rusiju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2023, 18:49

"KLADIM SE U SVOJ ŽIVOT DA JE TAČNO" Američki ambasador optužio afričku državu da TAJNO naoružava Rusiju!

Ove tvrdnje izazvale su opšti bes afričke nacije

Američki ambasador u Južnoj Africi optužio je vlasti ove zemlje da tajno snabdevaju Rusiju oružjem, što je izazvalo bes Pretorije.

Američki ambasador Ruben Brigeti rekao je da zna da je ruski brod koji je pristao u Južnoj Africi u decembru bio natovaren oružjem, ali nije pružio dokaze za tu tvrdnju, piše list "Antiwar".

- Uvereni smo da je oružje natovareno na taj brod >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i ja bih se kladio u svoj život na tačnost te tvrdnje. Naoružavanje Rusije od strane Južne Afrike je neprihvatljivo - rekao je Brigeti.

Optužba će sigurno zaoštriti odnose sa Južnom Afrikom, jer je kancelarija predsednika Sirila Ramafoze saopštila da je "razočaravajuće" da je Brigeti izneo optužbu dok je istraga bila u toku.

Vinsent Magvenja, portparol Ramafoze, rekao je da su se SAD i Južna Afrika složile da puste da istraga o ruskom brodu teče svojim tokom i da bi američka obaveštajna služba mogla da pruži dokaze koje ima.

- Zbog toga je razočaravajuće što je američki ambasador zauzeo kontraproduktivno javno držanje koje podriva postignuto razumevanje po tom pitanju - rekao je Magvenja.

Neutralni stav Južne Afrike razljutio je SAD jer Pretorija nije pristala na sankcije Rusiji. Južna Afrika je takođe nedavno izvela zajedničke vojne vežbe sa Rusijom i Kinom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.