KIŠA PRELAZI U SUSNEŽICU I SNEG: Minus stigao u Srbiju, padavine se vraćaju u našu zemlju (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2022, 10:06

KIŠA PRELAZI U SUSNEŽICU I SNEG: Minus stigao u Srbiju, padavine se vraćaju u našu zemlju (FOTO)

U toku jutra u nižim predelima, po kotlinama i dolinama reka mestimično magla i slab mraz. Novo naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom očekuje se večeras prvo na jugozapadu Srbije, a u toku noći i u ostalim krajevima - saopštili su iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema prognozi RHMZ, najniža temperatura kretaće se od -2 do 3, a najviša dnevna od 6 do 10 stepeni Celzijusa. Ujutro mestimično magla i slab mraz, kojih će biti i u Beogradu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
U glavnom gradu danas tokom dana biće umereno do potpuno oblačno i suvo. Vetar slab, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 3 °C, a najviša dnevna oko 8 stepeni.

U nedelju u planinskim predelima stvaranje, povećanje visine snežnog pokrivača za 5 do 10 centimetara. U nižim predelima na jugu i jugoistoku Srbije kiša će kratkotrajno preći u susnežicu i sneg kasnije posle podne i uveče - navode u RHMZ.

U ponedeljak i utorak suvo, osim na istoku i jugoistoku, gde može biti slabih padavina. Zatim od srede oblačno, mestimično sa kišom u niži predelima i snegom u višim. Od ponedeljka do srede u košavskom području umeren i jak jugoistočni vetar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.