KINEZI SU TRENUTNO ISPRED NAS Američki novinar otkrio nove šok informacije iz dokumenata Pentagona (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2023, 09:53

"KINEZI SU TRENUTNO ISPRED NAS" Američki novinar otkrio nove šok informacije iz dokumenata Pentagona (VIDEO)

Rogin je kazao da u procurelim dokumentima ima još mnogo podataka koje treba znati, jer se svet brzo menja.

Novinar Vašington Posta, Džoš Rogin, izjavio je da poverljivi dokumenti Pentagona koji su nedavno procurili otkrivaju kako kineske hipersonične klizne rakete mogu da poraze američke nosače aviona i odbrambene sisteme projektila.

- Proveli smo trideset godina gradeći nosače aviona i odbranu od projektila, a Kinezi su napravili projektil >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za 1/100000 cene, koje sve ovo čini zastarelim - rekao je novinar.

Kazao je da u procurelim dokumentima ima još mnogo podataka koje treba znati, jer se svet brzo menja.

- Možda bismo umesto stvaranja nosača aviona trebalo da gradimo više hipersoničnih projektila - kazao je.

Washington Post reporter @JoshRogin tells @GlennBeck that the Pentagon's leaked documents reveal China's hypersonic glide missiles defeat our aircraft carriers and missile defense systems:

"We spent thirty years building aircraft carriers and missile defense, and the Chinese… pic.twitter.com/qtHxpmN4qn

— KanekoaTheGreat (@KanekoaTheGreat) April 17, 2023

Na pitanje koliko daleko ti projektili lete, Rogin je rekao da su projektili "brži od zvuka".

- A njima može da se upravlja tako da pogode nosače aviona čak i na Guamu. Naši nosači aviona sada neće moći da uđu na pola Pacifika ako oni odluče da koriste te stvari. To je veliki problem. Treba misliti unapred, biti ispred neprijatelja, a trenutno su oni ispred nas - rekao je Rogin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.