KINEZI HAPSE KIM DŽONG UNA: Dinastija Kim pada sa vlasti u Severnoj Koreji?

Izvor: Kurir, 05.Maj.2014, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KINEZI HAPSE KIM DŽONG UNA: Dinastija Kim pada sa vlasti u Severnoj Koreji?

Peking namerava da smiri situaciju tako što bi odsekla krila ratobornom lideru u Pjongjangu, ali je nejasno da li bi instalirali novu vlast

PEKING - Najveći saveznik Severne Koreje, Kina uverena je da vladavina mladog vođe Kim Džong Una neće dugo potrajati! Tajni dokumenti, koji su procurili u japanskim medijima, otkrivaju da je kineska je vojska počela da priprema planove za slučaj potpunog urušavanja Kimova režima!

Scenario je otprilike >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sledeći: kineski bi vojnici nakon kolapsa režima uhapsili kompletno severnokorejsko vođstvo, dok bi u slučaju građanskih nemira Kinezi izgradili prihvatne centre zbog talasa izbeglica. Državni vrh bi zapravo bio uhapšen zbog pružanja zaštite, ali pre svega da bi se sprečilo preuzimanje komande nad Vojskom Severne Koreje.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.