KINA POZIVA NA MIR! Evo kako Peking vidi rešenje sukoba na Bliskom Istoku

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2023, 09:11

KINA POZIVA NA MIR! Evo kako Peking vidi rešenje sukoba na Bliskom Istoku

Kina apeluje na Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da podrži rešenje o dve države

Kina je danas pozvala Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da odredi vremenske rokove i mapu puta za rešenje o dve države za postizanje sveobuhvatnog, pravednog i trajnog rešenja palestinskog pitanja.

Predlog je predstavljen u dokumentu koji je objavilo kinesko Ministarstvo spoljnih poslova u vreme kada Kina ovog meseca predsedava Savetom bezbednosti, preneo je Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Savet bezbednosti treba da pojača diplomatsko posredovanje, da pokrene dvodržavno rešenje i sazove "konkretnije i efikasnije" međunarodne mirovne konferencije što pre je moguće, navodi se u kineskom dokumentu.

Apeluje se na telo sačinjeno od 15 članica da posluša opšti poziv međunarodne zajednice za "sveobuhvatnim prekidom vatre", čime bi se zaustavile borbe između Izraela i Hamasa.

Britanska novinska agencija piše da se Kina, od početka sukoba, suzdržala da osudi Hamas, a umesto toga je pozivala na "dvodržavno rešenje" za nezavisnu palestinsku državu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.