KINA POČINJE DA STEŽE OBRUČ OKO TAJVANA! Peking izgradio tri nove baze - Da li se sprema nova invazija?

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2024, 15:35

KINA POČINJE DA STEŽE OBRUČ OKO TAJVANA! Peking izgradio tri nove baze - Da li se sprema nova invazija?

Džozef Vu, ministar spoljnih poslova Tajvana, saopštio je danas da je Kina izgradila ogromne vojne baze na tri ostrva koja se nalaze veoma blizu teritorijalnih voda tog ostrva koje Pekijng smatra delom Kine.
Rojters navodi da i Kina i Tajvan polažu pravo na veći deo Južnog kineskog mora, ali Tajvan kontroliše samo jedno ostrvce na spornim Spratli ostrvima u južnom delu tog mora, pod nazivom Itu Aba, a koje Tajvan naziva Taiping.
- Kina je već izgradila ogromne vojne baze u Južnom kineskom moru na tri ostrva koja okružuju naš Taiping i sva su ona prilično blizu naše teritorije - rekao je Vu.
Šef tajvanske diplomatije je rekao da nema sumnje da ostrva pripadaju Tajvanu i da će vlada...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.