KIM UZVRATIO ŽESTOKO AMERIMA I JAPANCIMA: Severna Koreja odgovorila na vojne vežbe neprijatelja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Okt.2022, 20:41

KIM UZVRATIO ŽESTOKO AMERIMA I JAPANCIMA: Severna Koreja odgovorila na vojne vežbe neprijatelja!

Ispaljena još jedna balistička raketa

Severna Koreja je ispalila neidentifikovanu balističku raketu ka Japanskom moru, saopštila je južnokorejska vojska, nakon što su Seul i Vašington prethodnog dana završili pomorsku vežbu u kojoj je učestvovao američki nosač aviona.

Severna Koreja od kraja septembra lansira balističke rakete kao odgovor na odbijanje SAD i Južne Koreje da obustave vojne vežbe, koje se u Pjongjangu smatraju probom za rat protiv DNRK. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Južna Koreja i Sjedinjene Države juče su završile dvodnevnu vežbu, koja je uključivala nosač "USS Ronald Regan" na nuklearni pogon.

To je sedma severnokorejska raketa lansirana za dve poslednje sedmice, preneo je Jonhap.

Južna Koreja i SAD izvele su u petak i danas zajedničku pomorsku vojnu vežbu u kojoj je učestvovao i američki nosač aviona na nuklearni pogon "Ronald Regan", posle zajedničke vežbe dve države sa Japanom u četvrtak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.