KIM SA ĆERKICOM LANSIRAO NAJOPASNIJU RAKETU DO SADA! Porodično uživali u prizoru

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2023, 11:51

KIM SA ĆERKICOM LANSIRAO NAJOPASNIJU RAKETU DO SADA! Porodično uživali u prizoru

Severna Koreja je saopštila da test ne predstavlja pretnju za susedne zemlje

Lider Severne Koreje Kim Džong Un poveo je celu svoju porodicu da gleda testiranje nove interkontinentalne balističke rakete na čvrsto gorivo. Ovo testiranje predstavlja mogući napor režima da nabavi moćnije oružje koje je teže otkriti, a koje je sposobno da gađa kopno SAD.

Zvanična korejska centralna novinska agencija objavila je izveštaj dan nakon što je lansiranje rakete >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dugog dometa blizu Pjongjanga izazvalo paniku u Japanu. Lider Kim Džong Un, koji je lično nadgledao test, upozorio je da će ova najmoćnija raketa u njegovom nuklearnom arsenalu izazvati veliki strah u neprijateljskim zemljama.

- Test je dokazao vojnu efikasnost nove interkontinentalne balističke rakete kao sposobnosti za strateški napad - saopštila je agencija.

Agencija je u međuvremenu objavila fotografije na kojima se vidi Kim kako raspoložen sa ćerkom, suprugom i sestrom posmatra lansiranje balističke rakete.

Ako je suditi po fotografijama i ženski deo porodice se fantastično provodio za vreme testiranja, posebno Kimova ćerka, za koju mnogi misle da će biti njegova naslednica.

Razvoj interkontinentalnih balističkih raketa na čvrsto gorivo, koje mogu da reaguju brže u kriznoj situaciji, dugo se smatrao ključnim ciljem za Severnu Koreju, a Ministarstvo odbrane Južne Koreje saopštilo je da Pjongjang još uvek razvija oružje, što ukazuje da bi mogao da izvrši još testova.

Najnovije lansiranje usledilo je nekoliko dana nakon što je Kim pozvao na jačanje odvraćanja od rata na "praktičniji i ofanzivniji" način kako bi se suprotstavio onome što je Severna Koreja nazvala potezima agresije SAD.

Raketa, ispaljena iz blizine Pjongjanga, preletela je oko 1.000 kilometara pre nego što je sletela u vode istočno od Severne Koreje, saopštili su zvaničnici.

Lansiranje novog severnokorejskog projektila izazvalo je strah među stanovnicima u severnom Japanu i oštru osudu SAD i saveznika, prenosi Rojters. .

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.