KIM JE PONOVO NESTAO! Ni američki špijuni NE ZNAJU gde je, jedna misterija POSEBNO INTRIGIRA SVE

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2020, 18:09

KIM JE PONOVO NESTAO! Ni američki špijuni NE ZNAJU gde je, jedna misterija POSEBNO INTRIGIRA SVE

U isto vreme zatvoren čitav jedan grad.

Severnokorejski lider Kim Džong Un je ponovo nestao? Nakon što je opovrgao glasine o smrti i bolesti, pojavivši se prvog maja na otvaranju jedne fabrike u Pjonjangu, ponovo mu se gubi svaki trag.

Američke obaveštajne službe mogu samo da pretpostave da je "verovatno" živ i zdrav.

Severna Koreja je objavila snimke svog diktatora kako seče crvenu traku u fabrici đubriva 1. maja, kako bi ugušila sve veće glasine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je njegovo tronedeljno odsustvo znak da umire ili je čak mrtav.

Ali od tada ga nema nigde, a što se tiče verodostojnosti tih snimaka i fotografija, nju američke obaveštajne službe nisu mogle da provere.

- Čini se da je on napolju i seče vrpce na fabrikama đubriva. Dakle, naše shvatanje je da je on verovatno dobro - rekao je savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Robert O'Brajen novinarima u Vašingtonu u utorak.

Međutim, priznao je da obaveštajci "ne mogu reći jedno ili drugo" da li nedavne Kimove fotografije zaista prikazuju njega.

- Mi ih zovemo "zatvoreno kraljevstvo. Iz Severne Koreje je veoma teško dobiti informacije. Oni nisu otvoreni po pitanju informacija, ali su objavili fotografije da je živ i zdrav i pretpostavljamo da jeste - rekao je on.

Ova misteriozna država ne prestaje da iznenađuje. Sada je, usred novih glasina o Kimu, navodno čitav jedan grad stavila u blokadu.

North Korea Bars Access to The Border City of Rason, Harming Business for Traders https://t.co/AtpQqxfMuE pic.twitter.com/FHxuz80PlG

— TheEazyCadet (@EazyCadet) May 13, 2020

Nagla odluka Severne Koreje da zaključa grad Rason na severoistoku zemlje pokrenula je široke spekulacije.

Neki smatraju da će tamo iz nekih razloga da boravi vrhovni vođa Kim Džong Un, a drugi koji sugerišu da to ukazuje da je pandemija korona virusa stigla i u Severnu Koreju.

Rason se nalazi blizu granice sa Kinom i Rusijom, otprilike 70 kilometara od Vladivostoka, sa velikim brojem stanovnika koji redovno prelaze granice sa obe zemlje. Grad, koji ima 200.000 stanovnika, nalazi se u provinciji Severni Hamgiong, u okviru posebne ekonomske zone Rason, koja je stvorena 1992. godine da podstiče strana ulaganja i samim tim podstakne ekonomski rast.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.