KIM DŽONG UN PONOVO DEMONSTRUJE SILU: Severna Koreja ispalila tri balističke rakete u vreme održavanja samita G20 u Kini!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Sep.2016, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KIM DŽONG UN PONOVO DEMONSTRUJE SILU: Severna Koreja ispalila tri balističke rakete u vreme održavanja samita G20 u Kini!

Severna Koreja ispalila je danas sa svoje istočne obale tri balističke rakete u more, saopštila je južnokorejska vojska.

Rakete su ispaljene u vreme održavanja samita G20 čiji je domaćin Kina - najveći diplomatski saveznik Severne Koreje, prenosi Rojters.

U saopštenju Kancelarije Združenog generalštaba vojske Južne Koreje se ističe da je ovo lansiranje raketa "verovatno demonstracija sile Južne Koreje", kao i da "nije slučajno da su lansirane u vreme održavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << samita".

Rakete su ispaljene iz zapadnog regiona južno od Pjongjanga, rano popodne po lokalnom vremenu, a najmanje jedna raketa, od tri lansirane je pala u Zonu identifikacije vazdušne zone Japana.

Japanski premijer Šinzo Abe dogovorio se danas sa južnokorejskim predsednicom Park Džung Hije da će blisko sarađivati povodom najnovijeg lansiranja balističkih raketa, navodi se u izjavi japanske vlade.

Abe i Park potvrdili su svoju saradnju tokom sastanka na marginama samita G20, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POZDRAV ILI UPOZORENJE: Pjongjang ispalio tri rakete baš kad je počeo samit G20 u Kini

Izvor: Kurir, 05.Sep.2016

...Rakete su ispaljene u vreme održavanja samita G20 čiji je domaćin Kina - najveći diplomatski saveznik Severne Koreje, prenosi Rojters..U saopštenju Kancelarije Združenog generalštaba vojske Južne Koreje se ističe da je ovo lansiranje raketa "verovatno demonstracija sile Južne Koreje", kao...

Nastavak na Kurir...

Abe: Neoprostiv potez Severne Koreje

Izvor: Blic, 05.Sep.2016

Japanski premijer Šinzo Abe razgovarao je danas sa predsednikom SAD Barakom Obamom, kojem je rekao da su najnovija lansiranja balističkih raketa, koje je ispalila Severna Koreja, "neoprostiva", tvrdi portparol japanske vlade...Abe i Obama sastali su se na marginama dvodnevnog samita G20 u kineskom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.