KIKINDA: Održana centralna manifestacija Zmajevih dečijih igara!

Izvor: Kurir, 26.Sep.2013, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KIKINDA: Održana centralna manifestacija Zmajevih dečijih igara!

Zmajeve dečije igre“ Iako se svojevremeno najstarija dečija manifestacija u našoj zemlji održavala u mnogim gradovima Srbije, najmlađi u njenim sadržajima mogu da užživaju još samo u Novom Sadu i Kikindi

KIKINDA - Raspevano i razdragano!

Pod pokroviteljstvom opštine Kikinda, i u organizaciji Kulturnog centra, danas je održžana centralna priredba jubilarnih 20. “Zmajevih dečijih igara“.

Iako se svojevremeno najstarija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dečija manifestacija u našoj zemlji održavala u mnogim gradovima Srbije, najmlađi u njenim sadržajima mogu da uživaju još samo u Novom Sadu i Kikindi:

-Za nas je to velika čast, ali i obaveza da svake godine deci priuštimo zabavniji i kreativniji program. U tome su nam ovoga puta pomogli dečiji stvaraoci Tode Nikoletić, Dejan Aleksić  i direktor „Zmajevih dečijih igara“ Dušan Pop Đurđev.

Program je započeo još u subotu revijom animiranih francuskih filmova za decu koji su se do utorka prikazivali u našoj ustanovi . Mali i veliki zmajevci slažu se da na svetu nema ničeg slađeg od dečijeg osmeha. Slika našeg trga koji vrvi od razdragane dece, najlepša je kikindska razglednica- kažže za Kurir Tanja Nožica, urednica obrazovno-edukativnih programa i aktivnosti u Kulturnom centru „Kikinda“.

Proteklih dana mališani su mogli da užživaju u kreativnim radionicama, koncertima i drugim sadržžajima primerenim njihovom uzrastu.

Nagrade su uručene i najboljim autorima literarno-likovnog konkursa na temu „Pozdravi mi sve na ovom svetu“ .

-Pre dve decenije smo ovu manifestaciju započeli sa željom da to zapravo bude pokret koji bi okupljao sve ljude dobre volje, i da „Zmajeve dečije igre“ svakog drugog meseca gostuju u jednom gradu. Međutim, samo je još pored Novog Sada Kikinda ostala istrajna u nameri neguje sećanja na čika Jovu Zmaja. Uvek je dobro setiti se tog čoveka koji je mnogo dao dečijoj literaturi- rekao je direktor ove manifrestacije Dušan Pop Đurđev.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.