KI: Odbornici odbili izveštaje JP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2014, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KI: Odbornici odbili izveštaje JP

Na današnjoj Sednici Skupštine opštine Kikinda, odbornici lokalnog parlamenta nisu usvojili šestomesečne izveštaje o radu kikindskih javnih preduzeća.

Odluka je bila uslovljena sporim promenama i iskazanim rezultatima rada javnih preduzeća u prvoj polovini godine.

Većinom glasova odbornici su doneli odluku o smanjenju plata u kikindskim javnim preduzećima do 30 odsto, kao i o smanjenju putnih troškova, naknada odbornika, članova radnih tela SO Kikinda. Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je objašnjeno, sve tanji opštinski budžet ne može da podnese sve veće namete.

Problemi u servisiranju tekućih obaveza, kao i zatečena dugovanja uslovili su i odluku o rebalansu budžeta, pa je od planiranih 2 miljarde i 328 miliona neminovna korekcija u iznosu od preko 86 miliona dinara.

Sama opština je u proteklih nekoliko godina napravila dugovanja od oko 300 miliona dinara, a sa tim dugom startovala je i aktuelna lokalna vlast.

Kako je najavljeno, drastičniji rezovi i novi rebalans mogu se očekivati već u septembru.

Sam početak sednice lokalnog kikindskog parlamenta obeležila je odluka odbornika DS da napuste skupštinsku salu, nezadovoljni odlukom o hitnom sazivanju sednice, kratkim rokom priprema za obiman dnevni red, kao i činjenicom da se iz skupštinskih radnih tela predloženim odlukama praktično isključuju članovi DS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Smenjen predsednik Skupštine Dimitrovgrada

Izvor: JužneVesti.com, 30.Jul.2014, 14:26

U nastavku 23. sednice Skupštine Dimitrovgrada održane 5. jula, glasovima 15 odbornika smenjen je predsednik lokalnog parlamenta Dragan Mančev (SNS), a na tu poziciju izabrana je Dragica Angelov (Zajedno za Srbiju)...Prilikom preuzimanja predsedavanja Angelove Skupštinom, trojica prisutnih odbornika...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.