KFOR u pripravnosti

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 20:11

KFOR u pripravnosti

Misija KFOR-a saopštila je danas da će biti u stanju pripravnosti u vreme kada novoizabrani gradonačelnik severnog dela KM Erden Antić bude polagao zakletvu.

Portparol KFOR-a rekao je da će Antić položiti zakletvu samo ako ceremoniju bude obezbeđivala policija tzv. Kosova, prenosi Reporteri.

''Povodom polaganja zakletve gradonačelnika Mitrovice i situacije uopšte, obezbeđenje će pružiti kosovska policija. KFOR nastavlja da prati situaciju i održava visok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nivo spremnosti svojih jedinica da se izbore sa svakim mogućim scenarijem. Očekujemo da će institucije na Kosovu efikasno rukovoditi situacijom'', navodi se u saopštenju KFOR-a.

Dodaje se da će komanda KFOR-a ostati u bliskom kontaktu sa svim glavnim saradnicima, uključujući predstavnike Euleksa, UNMIK-a, OEBS-a, institucija na tzv. Kosovu i kosovskih bezbednosnih organizacija, prenosi Reporteri.

Navodi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio ranije da Srbi ''nikada neće prihvatiti'' novoizabrane predstavnike u opštinama na severu KiM. Zamenik direktora policije tzv. Kosova u regionu Severne Mitrovice, Veton Elšani, kaže da je policija pripremila plan za izbegavanje mogućih incidenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.