Izvor: B92, 23.Jan.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KFOR UHAPSIO SEST PRIPADNIKA OVPMB

Pripadnici KFOR-a u ponedeljak su uhapsili ukupno 13 Albanaca, od kojih se za sestoricu sumnja da su pripadnici Oslobodilacke vojske Preseva, Medvedje i Bujanova, rekao je u utorak portparol KFOR-a Stiven Sapel. "Sest Albanaca za koje se sumnja da su pripadnici OVPMB su uhapseni u blizini sela Vernez, u opstini Kosovska Kamenica, nadomak administrativne granice sa Srbijom", izjavio je Sapel novinarima u Pristini. Kako prenosi Srna, on je dodao da su uhapseni pritvoreni u americkoj vojnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bazi Bonstil kod Urosevca, kao i da je istraga u toku. Sapel je istakao da su ostalih sedam Albanaca uhapseni zbog ilegalnog posjedovanja oruzja i municije.

Radio amateri iz Gnjilana su javili da su u ponedeljak uvece albanski ekstremisti bacili bombe na kuce Blagoja Jovanovica i Nenada Markovica u selu Mogila kod Kosovske Vitine, ali, osim materijalne stete, povredjenih nije bilo. Radio amateri isticu da su napadaci pobegli u albanski deo ovog mesovitog sela.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.