KFOR STAO U ODBRANU SRBA! Kurti pokušao da sprovede još jedan prljavi trik, OVOG PUTA MU NIJE PROŠLO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 21:27

KFOR STAO U ODBRANU SRBA! Kurti pokušao da sprovede još jedan prljavi trik, OVOG PUTA MU NIJE PROŠLO!

Kurtijevi mediji nastavljaju sa antisrpskom agendom.

Misija KFOR-a demantovala je večeras vest i fotografiju koju su danas objavili pojedini prištinski mediji, a koja navodno prikazuje srpsku jedinicu koja upire oružje u civile na teritoriji Kosova i Metohije, ističući da je reč o zajedničkoj patroli KFOR-a i Vojske Srbije na administrativnoj liniji.

- Ove informacije nisu tačne i ne odražavaju šta se zapravo dogodilo. Danas, oko 14.45, letonska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jedinica KFOR-a spremala se da započne planiranu sinhronizovanu patrolu sa Vojskom Srbije, duž obe strane administrativne linije. U vreme snimanja dotične fotografije, letonsko osoblje je koordiniralo sa svojim srpskim kolegama, koji su se nalazili na njihovoj strani administrativne linije - navodi se u saopštenju KFOR-a.

Napominje se da je letonski odred bio pozicioniran dalje iza svog vođe, koji je bio uključen u koordinaciju aktivnosti sa Vojskom Srbije.

- Slika je mogla biti isečena kako bi se isključili delovi koji prikazuju letonskog lidera kako razgovara sa vođom srpskih oružanih snaga - ističe se u saopštenju i dodaje da je sinhronizovana patrola sprovedena na profesionalan način i uz puno poštovanje dobro utvrđenih procedura.

KFOR nastavlja da sprovodi svoj mandat UN-a, obezbeđujući sigurno i bezbedno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu i Metohiji, u svakom trenutku i nepristrasno, zaključuje se u saopštenju KFOR-a.

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.