KFOR SE PRAVI KAKO NIŠTA NE ZNA?! Vojnici pregledali područje gde su uhapšeni Kurtijevi ekstremisti, pa sada KRIJU ISTINU?

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2023, 20:01

KFOR SE PRAVI KAKO NIŠTA NE ZNA?! Vojnici pregledali područje gde su uhapšeni Kurtijevi ekstremisti, pa sada KRIJU ISTINU?

Dodaje se da je reč o području, u blizini administrativne linije

Pripadnici Kfora su pregledali područje gde su uhapšena tri kosovska policajca i razgovarali su sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija i srpskim vlastima, ali i dalje ostaje nejasno gde su se policajci kosovske policije nalazili u vreme hapšenja, saopšteno je vešeras iz misiije Kfora.

, gde i privremene prištinske institucije i srpske vlasti imaju jasnu odgovornost da koordinišu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa Kforom.

Iz misije podsećaju sve strane da je za raspoređivanje "Kosovskih bezbednosnih snaga" na severu KiM potrebna prethodna saglasnost Kfora.

- Podsećamo obe strane na njihove odgovornosti prema Vojno-tehničkom sporazumu između Srbije i Kfora, kao i na procedure za koordinaciju između kosovske policije, uključujući i graničnu policiju, i Kfora - ističe se u saopštenju.

Obe strane se pozivaju da se pridržavaju sporazuma i procedura, i da sarađuju sa Kforom.

- Pozivamo obe strane da se uzdrže od provokativne retorike i da izbegnu bilo kakav jednostrani akt koji bi mogao da dovede do eskalacije na tom području - navodi Kfor.

Dodaje se da misija pozdravlja sve napore diplomatske zajednice da se ovo pitanje reši i podržava dijalog za normalizaciju Beograda i Prištine, uz posredstvo Evropske unije.

- U koordinaciji sa kosovskom policijom i Euleksom, Kfor nastavlja da sprovodi svoj mandat na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine kako bi obezbedio sigurno okruženje i slobodu kretanja, za dobrobit svih zajednica na Kosovu - piše u saopštenju.

Navodi se da je komandant Kfora Anđelo Mikele Ristuča u redovnom kontaktu sa predstavnicima institucija i bezbednosnih organizacija na KiM, kao i sa predstavnicima Vojske Srbije, Euleksom, OEBS-om i diplomatskom zajednicom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.