KCS: Istovremeno četiri transplatacije

Izvor: Studio B, 01.Nov.2013, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KCS: Istovremeno četiri transplatacije

Prvi put u istoriji Kliničkog centra Srbije, u isto vreme urađene su četiri transplantacije.

Dvadesetpetogodišnji biciklista koji je posle saobraćajne nesreće bio u stanju moždane smrti, zahvaljujući plemenitoj odluci svojih roditelja produžio je živote četvoro ljudi.

Njegovo srce, jetra i bubrezi sinoć su transplantacijom u Kliničkom centru Srbije spasili teško bolesne pacijente. Višesatna operacija u kojoj je učestvovao veliki broj lekara prošla je bez problema, a pacijenti se osećaju dobro.  

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Istovremeno četiri transplantacije u Kliničkom centru Srbije

Izvor: Blic, 01.Nov.2013

Osim transplantacije jetre i srca u Kliničkom centru Srbije urađene su i dve transplantacije bubrega, svi pacijenti se dobro osećaju i ovo je prvi put u istoriji KCS da su u isto vreme obavljena četiri ovakva zahvata...U toku noći između srede i četvrtka timovi lekara obavili su četiri transplantacije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.