KCB iduće nedelje dobija direktorku, kolektiv nezadovoljan izborom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Okt.2014, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KCB iduće nedelje dobija direktorku, kolektiv nezadovoljan izborom

Dojučerašnja VD direktorka Kulturnog Centra Beograda, koji organizuje Oktobarski salon, Mia David, u petak će, kako nam je rekla, „biti iseljena iz svojih prostorija mimo procedura“. Mia David je podnela ostavku zbog odluke grada o Oktobarskom salonu, da bi je gradske vlasti, nakon tog čina smenile.

„Prvi put su me kontaktirali danas (u petak) pre 15 minuta da mi kažu da će primopredaja biti izvršena isti dan u 14 sati. Kolektiv se protivi tome, pošto primopredaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << znači da mi moramo da napravimo neki izveštaj, a ne da me izbace iz kancelarije“, kaže Mia David, te dodaje:

„Kako stvari stoje, ne može mnogo da se uradi. Sad sam pričala i sa pravobranilaštvom, jer ovo nije u normalnim praksama. Kroz kuću godišnje prođe 200 hiljada evra i mi u ovom trenutku imamo deset miliona na računu. Ja ne mogu da uradim primopredaju tako da ne ostane nikakav trag o tome.“

David: Kao politički pritisak, naravno.

David: Od strane Sekretarijata za kulturu, samim tim i od Grada. Verovatno je razlog ovome moj tekst koji je izašao u četvrtak, pa je to zaoštravanje situacije.

Podsetimo, nedavnom odlukom Grada Beograda, Oktobarski salon će se ubuduće održavati svake druge godine, a što organizatori Salona – među kojima je i Mia David – kao i kulturna javnost tumače kao uvod u njegovo gašenje.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.