KAŽNJEN UROŠ BLAŽIĆ: Osumnjičeni ubica se ne smiruje, oglasio se Viši sud u Smederevu

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2023, 08:39

KAŽNJEN UROŠ BLAŽIĆ: Osumnjičeni ubica se ne smiruje, oglasio se Viši sud u Smederevu

Blažić se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen.

Urošu Blažiću (20), mladiću koji je osumnjičen za masakr u selima Dubona i Malo Orašje, izrečena je disciplinska kazna ograničenja posete za sve članove porodice.

Njemu je ova kazna izrečena nakon što se potukao sa drugim pritvorenikom.

- Dana 29. juna 2023. godine sudija za prethodni postupak Višeg suda u Smederevu doneo je rešenje kojim je pritvoreniku Urošu Blažiću >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izrečena disciplinska kazna ograničenje posete za sve članove porodice za dane 14. jul i 21. jul, a u postupku odlučivanja o disciplinskoj kazni prema osumnjičenom povodom događaja od 17. juna koji se desio u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Smederevu kada je došlo najpre do verbalnog, a potom i do fizičkog sukoba između pritvorenika i Uroša Blažića - kažu iz Višeg suda u Smederevu.

Uroš Blažić se sumnjiči da je 4. maja na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatske puške ubio devet, a pokušao da ubije 12 osoba, dok je još jedan mladić prošlog vikenda podlegao povredama koje je tada zadobio.

Sumnja se da je Blažić nakon ubistva došao do naplatne rampe "Mali Požarevac", gde je pretio taksisti i putnici taksija bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gde je i uhapšen.

Blažiću se stavlja na teret krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen.

Nekoliko dana kasnije uhapšeni su njegov otac, ujak i brat od ujaka. Svi se nalaze u pritvoru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.